Bevrijdingsdag in Utrecht

  • Gerard

    Onderstaand artikel las ik net in Tribune van de SP.

    Dit artikel doet mij dan toch weer twijfelen over mijn eigen verontwaardiging dat ik ooit ben afgewezen door de politie. Als ik als agent moest doen wat hier onder staat, dan had ik geweigerd. Dat las men waarschijnlijk al in mijn psychologische test. Loyaal blijven tegen beter weten in, is mij onbekend zeker als het om fascistoïde gedrag gaat.

    Vele malen erger is in 2001 ook gebeurt in Genua. Maar ja dat is Italië en daar weten ze alles van fascisme. Dat we met zo'n land in één Europa zitten………? Dan maar bakkeleien over de Turken alsof die slechter zijn, maar goed da's een ander onderwerp.

    Lees en huiver.

    Bevrijdingsdag in Utrecht

    Op 5 mei jl. werden in Utrecht ruim honderd fietsers gearresteerd, die deelnamen

    aan een fietskaravaan tegen de G8-top in Duitsland. Formele aanleiding voor de arrestatie:

    ze reden niet op het fietspad! Een politiebus reed de fietsers klem, waarna

    ze werden opgewacht door aanstormende politie te paard, bussen ME?ers en agenten

    in burger. Iedereen werd gearresteerd en met klaarstaande stadsbussen afgevoerd

    naar het gerechtsgebouw. Mensen die een identiteitsbewijs overlegden werden

    desalniettemin langer dan zes uur vast gehouden, zelfs kinderen van 14 jaar en

    jonger. Ze zaten met 25 mensen in een cel van vier bij vier, zonder eten of drinken,

    zonder te mogen bellen of naar het toilet te kunnen. Ondertussen werden de fietssloten

    doorgezaagd en hun fietsen op een vrachtwagen gesmeten. De media toonden

    opvallend weinig belangstelling. Zelfs niet toen een aantal van hen een ?Duitslandverbod?

    kreeg.

    Het radioverslag ?Genua ? het vergeten proces? is terug te vinden op

    www.ochtenden.nl/afleveringen/25204400/

  • Dennis

    Gerard, je zult toch nog eerst moeten leren om niet klakkeloos berichten uit de pers voor absolute waarheid aan te nemen. Volgens de politie Utrecht ligt de zaak iets anders, dan in jouw stukje wordt aangegeven. Hieronder het persbericht van de politie Utrecht:

    Aangehouden na niet voldoen bevelen politie

    UTRECHT- Op zaterdagmiddag werd een groot aantal fietsers aangehouden nadat ze het verkeer hadden belemmerd en de aanwijzingen van politieagenten niet opvolgden.

    Deze fietstocht werd georganiseerd door Dissent Utrecht.

    Omstreeks 14.30 uur vertrok vanaf het Jaarbeursplein een grote groep fietsers voor de fietstocht, met onbekende bestemming. De politie sprak voor deze tocht de ongeveer 100 deelnemers toe dat zij zich aan de geldende verkeersregels moesten houden. Nadat de groep was vertrokken, moesten agenten meerdere malen in actie komen omdat de groep gevaar en hinder opleverde voor het overige drukke verkeer. Zo werd het fietspad niet gevolgd, reed men over het voetpad en busbanen en stond men stil waardoor het verkeer hinder ondervond.

    Ondanks meerdere waarschuwingen door de politie dat dergelijk gedrag niet was toegestaan, reageerden de deelnemers hier niet op. Nadat op de Oudenoord, omstreeks 15.20 uur de groep werderom de fout in ging door niet aan de bevelen van de politie te voldoen, werden zij aangehouden. Ongeveer 93 deelnemers werden ingesloten voor verhoor.

  • Barbara mv Rik

    Dennis ik kan me zo'n zelfde incident nog herinneren bij de Kuip op het viaduct.

    Wie niet luisteren wil,………. ;)

    OT

    Las trouwens gisteren wie jullie plv KC wordt. :D

  • Petrus

    Turkije arm land, Italie G8 land. Reken maar uit zou ik zeggen.

    Maar dit soort dingen komen nu eenmaal voor, en niet voor alles is ruimte in de media.

    Politie is altijd loyaal, anders plegen ze staatsgrepen en dan krijg je Turkse praktijken…zeg nu eerlijk, de laatste 80 jaar zijn ze op enkele uitzonderingen in Nederland toch heel loyaal geweest.

    Maar ik vind zes uur wel een beetje weinig zo op bevrijdingsdag verwacht je toch minstens 24 uur in een metalen container voor een beetje hinder en niet opvolgen van niet nakombaar bevel.

  • De enige echte Frits

    Het is wettelijk ONMOGELIJK om aangehouden te worden voor het niet fietsen op een fietspad. Dat is namelijk geen strafbaar feit.

    De inhoud van het stukje is dus feitelijk onjuist.

    mzzl,

    Frits,

  • giany

    Nou nou zobracop, het lijkt wel of je er bij bent geweest bij de kuip. Dan mag je erg trots op jezelf zijn. Ik ben erbij geweest bij de kuip en ik schaamde me diep dat er zo is ingegrepen op het viaduct. Zelfs oude dames met rollators werden op gepakt. Hoe bedoel je wie niet luisteren wil. Of ze moet zo oud geweest zijn dat ze al doof was……. Wat ik bedoel te zeggen is niet alles met elkaar te vergelijken

  • Gerard

    Dennis, ik denk dat een mens altijd blijft leren. Ik heb geleerd om te selecteren wat wel en wat niet. Eén ding is zeker voor mij: aanvaard geen rapportages van degene die onderwerp van het rapport is.

    Het persbericht waar jij mee komt, is van de politie Utrecht. Nu moet ik dit wel geloven? Dan maar liever een verslag van een journalist………………en geloof me de SP zoekt zijn zaakjes wel uit. Volg de politiek maar eens en leer dan dat de SP bijna altijd gelijk blijkt te hebben. Is het niet vandaag dan is het morgen of soms na jaren. Slimme jongens hoor, die socialisten…..

    Ik ben trots één van hen te zijn. Ze willen wel leren, maar kijken goed uit van wie ze wat leren.

    Schiet mij nog een voorbeeld te binnen: volgens rapportages van de politie is de criminaliteit met zo'n procent of 5 afgenomen. Ja, wel 5%. Vanochtend bij het linkse NOS Journaal werd gemeld dat het aantal gewapende overvallen in de detailhandel met 12% was toegenomen. Het is dus maar waar je de klemtoon legt. De politie zal dat heel begrijpelijk in z'n eigen voordeel doen. Of het waar is is een tweede.

    Dus Dennis of ik berichten klakkeloos aanneem, is maar hoe je het bekijkt. Jouw voorbeeld moet ik zeker niet.

    Vr. groet, Gerard55

  • Gerard

    Grapjas!!!

  • Gerard

    Beste Frits, men reed NIET op het fietspad. Men werd dus aangehouden, omdat men NIET op het fietspad fietste. Daar zijn honderden mensen voor klemgereden en aangehouden. Het ging hier om een demonstratie tegen de G8 top. Dat ligt politiek gevoelig en dat is de enige reden om zoiets te doen. In Genua is men (de politie) in 2001 volledig uit z'n dag gegaan.

    Dus Frits hier is geen sprake van wanneer een aanhouding wel of niet kan: ze doen het. Zouden ze eens moeten doen i.h.k.v. mijn vorige topic dan hadden ze geen zware jongens nodig. Zie het verschil????? Anders gezegd: WIL je het verschil zien????

    Vr.groet,

    Gerard55

  • Skywalker

    De enige echte Frits schreef:

    > Het is wettelijk ONMOGELIJK om aangehouden te worden voor het

    > niet fietsen op een fietspad. Dat is namelijk geen strafbaar

    > feit.

    of iets strafbaar is of niet, dat bepaalt de politie toch niet? Anders kunnen we alle rechters in Nederland meteen afschaffen.

    En je kunt aanhouden wat je wil, de OVJ bepaalt toch of de aanhouding rechtmatig is?

    Skywalker