AMERSFOORT - Een politieagent is volgens direct betrokkenen woensdagochtend verongelukt op de Amersfoortse Bernhardkazerne. Hij reed met een busje met waterkanon tegen een boom. Een andere agent raakte zwaargewond.

Het zou gaan om een eenzijdig ongeval op het nabijgelegen terein De Vlasakkers. De oefening werd onmiddelijk na het ongeval afgeblazen,

Om half elf woensdagochtend rukten alle hulpdiensten uit om de agenten uit het wrak te bevrijden. Betrokkenen op de kazerne melden dat bij het ongeluk tenminste één inzittende is overleden, en een ander zwaargewond is geraakt. Het gaat om twee agenten uit Amsterdam. Het is niet bekend of er nog meer inzittenden waren.

Het heide- en bosgebied De Vlasakkers, wordt door defensie gebruikt voor oefeningen in voertuigen en helicopters. Een deel van het glooiende terrein bestaat uit een uitgebreid stelsel van betonwegen. Het gebied werd direct na het ongeluk hermetisch afgesloten.

Tikkie, je was net iets eerder met het plaatsen van het bericht dan A.T., doch daar staan al reacties bij en bij jouw bericht nog niet. Ik heb dit bericht gesloten zodat men verder kan reageren op het topic hierboven.

vriendelijke groet,

Bram (moderator)