Ligt eraan waartegen hij verzet heeft aangetekend.
APK overtredingen worden afgehandeld via de Wet Mulder. Dat betekent dat de kentekenhouder, als blijkt dat er geen geldige APK is, een beschikking toegezonden krijgt.
Deze kan binnen 6 weken in beroep tegen de beschikking. Doet hij dat niet (of te laat) dan wordt de beschikking onherroepelijk en zal de boete betaald moeten worden.
Volgt er geen betaling dan wordt na 2 verhogingen van de boete de deurwaarder ingeschakeld om de boete te innen.
De deurwaarder zal een dwangbevel betekenen aan de betrokkene (i.c. de kentekenhouder).
Tegen een dwangbevel kan verzet worden aangetekend. Bij de behandeling van dit verzet wordt NIET gekeken of de beschikking wel of niet terecht is opgelegd. Bezwaar maken tegen de feitelijke overtreding had immers in een eerder stadium moeten plaats vinden.
Ik vermoed dat het hier gaat om een kentekenbewijs dat in beslag is genomen en verbeurd is verklaard.
Dat laatste komt mij wat onwaarschijnlijk voor omdat uit de posting blijkt dat betreffende kentekenhouder niet is vervolgd voor enig strafbaar feit m.b.t. omkatten. Zonder strafvervolging kan er niet verbeurd worden verklaard. Wel bestaat de mogelijkheid dat een verdachte afstand doet van een in beslaggenomen voorwerp.
Bij een kentekenbewijs zal dit vervolgens naar de RDW worden gestuurd die is immers de “eigenaar” van het kentekenbewijs.
Voor overtreding van de APK wordt ook niet de eigenaar van het kenteken(bewijs) bestraft maar de houder van het kenteken(bewijs) op het moment van de ovetreding. Zolang het betreffende kenteken niet ongeldig is verklaard zal de kentekenhouder aansprakelijk blijven.