aan auto sleutelen op openbare weg

  • robbie 44

    Onlangs hoorde ik van iemand die langs de weg zijn remblokken aan het vervangen waren en een enorme boete (350 euro) kreeg van een toevallig passerende politieauto.

    Hij stond gewoon tussen de andere auto's is en belemerde geen doorgang op de stoep of weg (woonwijk)

    Is sleutelen aan een auto op de openbare weg dan verboden, en waar ligt de grens want een lampje vervangen of een lekke band vervangen of een ruitwissertje vevangen is dan toch ook sleutelen.

    En dan kunnen zij ook wel die mensen bekeuren die hun bootje schilderen aan de waterkant

  • Rob II

    Het verbod om te sleutelen op of aan de openbare weg zal in de regel in de plaatselijke verordening zijn opgenomen. Het wel of niet belemmeren is geen criterium bij een dergelijk verbod. Het verbod zal zich in de regel beperken tot die werkzaamheden die een risico voor het milieu met zich kunnen brengen. Denk aan olieverversen, motorblokken uit- en inbouwen. Ook bij het verbagen bestaat de kans dat er afvalstoffen in het milieu terechtkomen.

    Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat het schilderen van een bootje, zonder dat er maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat stoffen in het milieu terecht komen, ook wordt verboden in de plaatselijke verordening.

    Google maar eens op “Algemene plaatselijke verordening” en de naam van uw gemeente.

  • Icer

    Gezien de hoogte van de boete zal het waarschijnlijk inderdaad voor milieu zijn. Elk weldenkend mens kan bedenken dat uitgebreid klussen aan een auto niet op de openbare weg moet gebeuren in verband met alle schadelijke vloeistoffen die er in een auto zitten.

  • KlaasVaak

    ik denk dat ‘iemand’ niet de hele waarheid vertelt :D

  • serine

    ik mis de smeer vlek die er onder heeft gelegen …:D

  • Hampie

    Gezien de hoogte van het bedrag zal het een verbaal zijn geweest ivm de Wet milieubeheer. En dat zijn aardige bedragen hoor.

  • Storman

    Wet Milieubeheer is alleen van toepassing op bedrijven (als de activiteiten zijn opgenomen in het inrichtingen-en vergunningenbesluit.) Voor de Wet Milieubeheer worden nooit boetes uitgeschreven, hooguit dwangsommen geint.

  • Bench Press Dumbell

    Er is waarschijnlijk in dit geval een transactie aangeboden worden op grond van de WBB. Dit is feitcode p H100 sanctie €300,00.

  • KlaasVaak

    WBB: Wet Bodembescherming

    http://www.rijkswaterstaat.nl/water/wetten_en_regelgeving/wet_bodembescherming/