HELP MIj om Politie Volontair te worden

  • Jack

    Beste kombijdepolitie,

    Sinds april dit jaar probeer ik mijn diensten aan te bieden voor de functie van Politie Volontair.

    Ik heb een HBO werk en denk niveau en ik werk als een professional bij een arbodienst als een Verzuimspecialist. Ter zijner tijd zal ik solliciteren voor de functie van Politievrijwilliger, maar door verhuizing, werk en studie is dit op het moment niet de geschikte tijd.

    Maar ik wil bewust en met veel plezier mijn steentje bijdrage aan de Politie en aan de maatschappij.

    Ik heb voldoende redenen om deze nevenactiviteit/vrijwilligers werk serieus op te pakken en wil iets anders doen dan wellicht de gemiddelde Nederlander met een leuke baan en opleiding.

    Sinds april ben ik gestart met een strijd om een functie als Volontair aan de slag gegaan. Voorlichtingsdag in Rotterdam en diverse gesprekken op bureaus, waar ik met veel enthousiasme werd ontvangen. Sinds april heb ik tientallen ambtenaren gesproken en heb ik vele e-mails verstuurd en heb ik een open sollicitaties naar alle voor mij bedenkbare Korpsen gestuurd.

    De gesprekken begonnen meestal met dat ik overgekwalificeerd was, want waarom zou je vrijwilligers werk gaan doen als je in de dertig bent en een prima job en opleiding hebt. Wanneer ik de reden vertel, dan lijkt het bijna geheel rond te zijn. Alleen de reistijd is een probleem .. 21 minuten, valt toch mee. Met de zelfde enthousiasme bellen collega’s van u mij op om aan te geven dat het niet doorgaat. Soms (wat super is ) reageren teveel inwoners van de plaats van het bureau en dan genieten die logischer wijze de voorkeur.

    Ik krijg wel een prima aanbeveling en ze sturen deze plus mijn dossier op naar andere Korpsen, iedereen is klaarblijkelijk op zoek.

    Wanneer je dan een afwijzing krijgt van een Korps met het advies om vrijwilligerswerk te gaan doen bij een verpleeghuis, dan ben je als burger erg erg stil … want ze hebben dus je gehele dossier niet gelezen.

    Ik besteed sinds april elke dag hier aandacht aan en benader via alle mogelijke manieren Politie. Via e-mail, via aanmeldingsformulieren, sociaal media, maar ter vergeefs..

    Dit is bijna Recherche werk ! Wie kan mij verder helpen, wat kan ik doen op als Volontair aan de slag te gaan en graag dan een eerlijk antwoord. Als dit namelijk gewoonweg niet mogelijk is, dan hoor ik dit gewoon liever zelf van de Politie.

    Ik hoop op een positief en bruikbaar antwoord

    Gezonde groet,

    Jack

  • KlaasVaak.

    Beste Jack,

    1. Dit is niet “kombijdepolitie”, dit is een publiek forum waar iedereen kan reageren. Iedereen, dus ook burgers zoals jij.

    2. Als de afdeling Werving en Selectie (ik neem aan dat zij ook over Volontairs gaan) het niet ziet zitten met jou (om welke reden dan ook) dan kan niemand daar iets aan veranderen.

    Bovendien wordt je dossier al naar andere korpsen doorgestuurd en dat levert kennelijk ook niet het door jou gewenste resultaat op.

    Wat voor hulp of reactie verwacht je hier precies te vinden?

    Je kunt je alleen aanbieden, men is niet verplicht je aan te nemen/aan te stellen.

    Is, als alternatief, een andere baan zoals Stadstoezicht of soortgelijk niets voor je?

  • Plukkie

    Stadtoezicht was bij ons in de regio alleen voor langdurig werkzoekende (hij geeft aan al een baan te hebben)

    dat is trouwens wel een paar jaar geleden dat ik dat gecheckt heb.

  • - Gerard -

    Het kan aan mij liggen, beste Jack. Maar als de reistijd bij het ene korps een probleem is dan ontgaat mij het nut van het doorsturen van jouw dossier naar andere korpsen. Daar komt bij, dat die mensen van de politie jou elke keer ontvangen zegt mij dat er teveel mensen bij de korpsen werken die zich met onzin werkzaamheden bezighouden. Ze willen je niet, bij geen enkel korps. Dan moet het ook stoppen bij het korps in jouw woonplaats.

  • KlaasVaak.

    Zonder op het waarheidsgehalte van de inhoud van je reactie in te gaan…

    Wat heeft Jack aan dit antwoord?

    Hij wilde weten wat hij verder nog kon doen, en jij komt met een oordeel over het personeel (van werving en selectie) bij de korpsen.

    Jack moet (met zijn HBO werk- en denkniveau) nog leren dat solliciteren een kwestie van aanbieden is. De andere partij bepaalt of ze ingaan op het aanbieden.

    Maar als je zelf je sollicitatie omschrijft als “ben ik gestart met een strijd” dat voelt dat niet goed, althans bij niet.

    Uit beleeftheid wordt er een reden gegeven maar daar heb je niets aan.

    De reden zou net zo goed kunnen zijn: ‘het klikt niet’ of ‘het voelt niet goed’.

    En daar moet je het mee doen.

    Je bepaalt in geen geval zelf of je de meest geschikte kandidaat bent.

    En het concluderen dat het doorsturen van je dossier betekent dat elke korps zoekende is is m.i. ook een verkeerde.

    Net zoals het iedereen vrij staat een open sollicitatie te sturen staat het een korps vrij je dossier naar een ander korps te sturen.

    Ook dat bevreemd mij trouwens. Je dossier wordt niet rondgestuurd, althans dat hoort niet. Dat is je eigen verantwoording/privacy.

    Vandaar misschien dat ze je dossier niet gelezen hebben? (Quote: "want ze hebben dus je gehele dossier niet gelezen" )

  • - Gerard -

    Ach weet je KlaasVaak. Ik ben vroeger ook, op verzoek van ‘mijn’ directeur getest. Hij vond dat ik meer kon dan de functie dat ik op dat moment vervulde. Uit de testen bleek dat ik HBO niveau een functie binnen het bedrijfsbureau zou kunnen vervullen. Die informatie komt dan ook bij de personeelschef' terecht en hij zegt: Ik heb jou helemaal niet nodig voor een functie op HBO niveau op het bedrijfsbureau. Kansloos dus. Dan kan die directeur wel tegen zijn ondergeschikte personeelschef gaan zeggen: Hij komt, omdat IK hier de baas ben, uiteindelijk op het bedrijfsbureau terecht …… dat werkt dus niet. Ik ambieerde trouwens ook helemaal niet een HBO functie op het bedrijfsbureau maar met die directeur had ik het zo maar kunnen worden.

    Dus, het de strijd aangaan is wat mij betreft iets te fors aangezet. Jack wil bij de politie, en daar gaat hij voor. Misschien ook om aan zichzelf te bewijzen dat hij zijn uiterste best heeft gedaan om bij de politie te komen zodat hij zichzelf niets hoeft te verwijten. Achteraf verhalen van: je had moeten doorzetten ……andere korpsen proberen, via kruiwagens ….is achteraf.

  • KlaasVaak.

    LOL, ik bedoelde meer dit stukje:

    Daar komt bij, dat die mensen van de politie jou elke keer ontvangen zegt mij dat er teveel mensen bij de korpsen werken die zich met onzin werkzaamheden bezighouden.

    Ze willen je niet, bij geen enkel korps.

    Dan moet het ook stoppen bij het korps in jouw woonplaats.

    1. Je weet pas of geen enkel korps je wil als je ze allemaal hebt aangeschreven.

    2. Het enige wat een afwijzend korps nog kan doen is je toegemoetkomen en je verwijzen naar een ander korps.

    En zoals jij al zei: er hoeft maar 1 gekke leidinggevende (of: medewerker W&S) tussen te zitten en je bent wel ‘binnen’.

    Maar wat heef Jack aan een oordeel over W&S en directeuren die iets willen.

    Hij wil tips en advies hoe het hem gaat lukken.

  • - Gerard -

    KlaasVaak. Schreef:

    ——————————————————-

    > LOL, ik bedoelde meer dit stukje:

    >

    > Daar komt bij, dat die mensen van de politie jou

    > elke keer ontvangen zegt mij dat er teveel mensen

    > bij de korpsen werken die zich met onzin

    > werkzaamheden bezighouden.

    > Ze willen je niet, bij geen enkel korps.

    > Dan moet het ook stoppen bij het korps in jouw

    > woonplaats.

    >

    > 1. Je weet pas of geen enkel korps je wil als je

    > ze allemaal hebt aangeschreven.

    Kan dat niet centraal? Vaak zijn er vacatures (intern) die nooit aan de buitenwereld bekend gemaakt worden. RR kan toch wel even kijken voor Jack wat ze in AA nodig hebben?

    > 2. Het enige wat een afwijzend korps nog kan doen

    > is je toegemoetkomen en je verwijzen naar een

    > ander korps.

    Ja, waarom doen ze dat dan?

    >

    > En zoals jij al zei: er hoeft maar 1 gekke

    > leidinggevende (of: medewerker W&S) tussen te

    > zitten en je bent wel ‘binnen’.

    Precies, hetzelfde met het verkopen van je huis. Je vraagt de hfd. prijs, want je hebt maar één koper nodig.

    > Maar wat heef Jack aan een oordeel over W&S en

    > directeuren die iets willen.

    > Hij wil tips en advies hoe het hem gaat lukken.

    Kruiwagens dus.

  • Jack

    Hallo Gerard,

    Excuus, dan heb ik je verkeerd begrepen. Ik merk dat ik vrij lange tenen heb gekregen met betrekking tot dit onderwerp.

    Een centraal punt om aan te schrijven is er niet. Ik heb de Politieacademie gehad en deze geven aan dat alleen regio Rotterdam de vacature in Nederland officeel op de site heeft gezet.

    Behoefte is er, echter de invulling van een Volontair is per regio anders. Enkele regio's kijken naar je dagelijkse beroep en kijken of ze dan binnen het koprs ruimte is. Het doel is om zoveel mogelijk agenten naar buiten te sturen. Op internet is veel te vinden, maar ……………..

    Ik heb gemerkt dat er een zeer groot verschil is in invulling van de functie. In Nieuwendijk en Rotterdam waar ik ben geweest komt er een gedegen trainingen, bhv opleiding en om gaan met agressie aan bod. Je hebt een uniform waaraan je herkenbaar bent en je krijgt een opleiding voor een Politiesysteem, zo verwerk je informatie, ontvangt bezoekers en helpt de Politie door het gezicht van het bureau te zijn.

    Bij andere korpsen maken Volontair auto's schoon, geven de planten water en maken koffie. Al ben ik vreselijk teleleur gesteld, ik ben wel erg veel wijzer geworden over hoe complex het is. Het is natuurlijk ook een beetje komisch. Ik ben afgewezen vanwege reistijd van 50 minuten, 20 minuten, overgekwalificeerd omdat ik een HBO achtergrond heb, omdat ik niet met pensioen ben of omdat ik geen uitkering heb.

    Het laat zien hoe iets eenvoudigd zo ingewikkeld kan zijn.

    Het ging er mij om dat ik iets voor de Politie wilde doen en heb daar goede redenen voor en ik zoek geen werk bij een zorginstelling of ziekenhuis zoals personen adviseren.

    Ik zoek inderdaad een kruiwagen een ingang een mogelijkheid om door de bureaucratie te breken ..

    Wanneer mensen dit hebben, dan hoor ik het graag. Voor de rest hoef ik geen oordeel of veroordeling over het feit dat ik Volontairs werk zoek, daar pas ik voor!!!

  • KlaasVaak.

    Je kunt nog zo willen….

    Je kunt een kruiwagen vinden met gouden handvatten…met een lichtmetalen velg

    De afdeling werving en selectie gaat erover. En daar ben je al geweest. En die zeiden ‘nee’.

    En volontairs zijn wat anders dan vrijwilligers. Rotterdam heeft momenteel alleen plek voor volontairs.

    Het verschil tussen een politievrijwilliger en een volontair is dat je als volontair niet in uniform de straat op gaat

    en je er geen specifieke (politie)opleiding voor hoeft te volgen, omdat je ook geen feitelijk politiewerk verricht.

    bron: http://www.kombijdepolitie.nl/Vacatures/Pages/volontair-rotterdam-rijnmond.aspx

    Volontairs lopen in Rotterdam, volgens mij, alleen met een regenjasje met opschrift ‘politie’.

    Vrijwilligers lopen in het standaard uniform.

    Volontairs zorgen voor het wagenpark en brengen dossiers rond en halen koffie.

    Vrijwilligers assisteren bij evenementen en alcoholcontroles.

    Volontairs komen niet in politiesystemen

    Vrijwilligers krijgen een verkorte opleiding aan de politieacademie.

    Volontairs: http://www.kombijdepolitie.nl/Vacatures/Pages/volontair-rotterdam-rijnmond.aspx

    Vrijwilligers: http://www.kombijdepolitie.nl/Soortenwerk/Vrijwilliger/Pages/default.aspx

    En dat je niet inziet dat die alternatieven die aan de hand worden gedaan een vorm van een beleefde afwijzing zijn, tja.

    Al met al laat je een behoorlijke weergave van jezelf achter:

    -omgaan met teleurstelling: 0

    -geen oren hebben naar advies van anderen (omdat het antwoord je niet past) en daarmee te koop lopen: 10

    geschikt

    ongeschikt